Przepis i sposób przygotowania na: z żurawiną babka z kisieli wiśniowych...
żółtka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć w robocie lub mikserem na kogel-mogel
kisiele, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać w misce i wsypywać porcjami do żółtek ucierając na gładkie, gęste ciasto, dodać żurawinę suszoną
na koniec dodać do ciasta pianę i wymieszać delikatnie łyżką
forma silikonowa z kominkiem średnica 24cm - do formy przełożyć ciasto i wyrównać wierzch
piec około 40-45 minut w 200C - po ostudzeniu wyjąć z formy
my lubimy lukier nie za gęsty i taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową posypką
ta babka jest bardzo smaczna, dość wilgotna, łatwa, tania i warta zjedzenia.......SMACZNEGO!!!