Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 20 dag
woda 3 litry
marchew 4 sztuki
por 1 sztuka
seler 1 mały
pieczarki 30 dag
warzywa mrożone 50 dag/opakowanie
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle...

Kroki postępowania

1
soczewicę zieloną opłukać, zalać wodą i gotować z 10 minut, zebrać łyżką pianę
Krok 1 - z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle... foto
2
następnie wsypać obrane i pokrojone warzywa i pieczxarki i gotować z 5 minut
Krok 2 - z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle... foto
3
następnie wsypać zupę mrożoną jarzynową i gotować z 15 minut
Krok 3 - z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle... foto
4
pod koniec dodać kucharka, pieprz mielony, masło i gotować jeszcze z 5 minut
Krok 4 - z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle... foto
5
przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO!!!
Krok 5 - z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak