Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z Barku Tetalichy- nalewka z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
wódka spirytus 1 litr
cukier 35 dag
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Z Barku Tetalichy- nalewka z pigwy

Zerwana pigwę myjemy i kroimy w osemki. Usuwamy gniazda nasienne iwrzucamy do słoja. Zasypujemy cukrem i zalewamy alkoholem wymieszanym z przegotowaną wodą . Słój zakręcamy i odstawiamy na6 tygodni. Następnie przelewamy w butlekę przez gazę i gotowa do picia pijemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.09.2012 20:24
napiłbym sie
kasiek 26.08.2012 21:24
smaczna taka naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak