Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
60 dag -
woda
1/2 litra -
spirytus
1,5 litra -
wanilia
1 laska -
aronia
Przepis i sposób przygotowania Z Barku Tetalichy- nalewka z aronii
Spirutus 90% rozrabiamy z pzregotowaną wodą. Następnie naszą aronię dokłądniepłuczemy, zasypujemy cukrem( tak jak sok). Dodajemy wanilię. Na koniec zalewamy rozrobionych spirytusem. Wszytsko znajduje się w dużym słoju. Co 2 dni słojej zalecam potrząsnąc. Po około 10 dniach musimy oddzialić powstałą nalewkę od owoców i przelewamy do butelek:) Gotowe:) Najlepiej odczekac z piciem 3-4 miesiace aby nalewka miała lepszy smak:)
Butelka- to na lewka z armoni, zapraszam do pozostałych nalewek u mnie w księdze widocznych w kieliszkach.
Komentarze (1)