Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z barku Tetalichy- cytynówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytyna 10 sztuk
woda 1,2 litr
spirytus 900 ml
cukier 40 DAG

Przepis i sposób przygotowania na: z barku Tetalichy- cytynówka

cYTRYNĘ KROIMY NA 4 CZĘŚCI I WYSIKAMY SOK, EWENTUALNIE UŻYWAMY WYCISKARKI DO CYTRUSÓW:) cUKIER ROPUSZCZAMY W ZAGOTOWANEJ WODZIE I DODAJEMY SOK Z CYTRYNY. zAGOTOWUJEMY I WYSTUDZAMY. zA POMOCĄ GAZIKÓW PRZEPUSZCZAMY NASZ SYROP TAK BY RESZTKI MIĄŻSZU NA NIEJ POOSTAŁY. DODAJEMY SPIRYTUS I MIESZAMY. pRZELEWAMY W BUTELKI PRZYGOTOWANE I OCZYSZCZONE. PIJEMY PO 3 MIESIĄCACH- WTEDY UZYSKAMY NAJLEPSZY SMAK

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 19.05.2013 22:02
naleweczka zawsze
Dawid12 09.12.2012 20:53
fajna
Magdalena1110 07.09.2012 22:13
bardzo dobra też robię cytrynówkę
V_kuchareczka 26.08.2012 15:42
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak