Przepis i sposób przygotowania na: WZka serowa
Białka z jajek ubić na sztywną piane,
w osobnej misce zmiksować żółtka z cukrem dodać mąkę zmieszaną z sodą i kakao, mleko i pół słoika dżemu, oraz roztopioną margarynę(lekko ostudzoną).
Cały czas miksować aż składniki sie połączą.
Następnie wymieszać mase łyżką z pianą z białek.
Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Wylać ciasto na blachę i piec w 180 stopniach około godzinę.
Po wystudzeniu przekroić ciasto na 2 blaty
Masa:
Utrzeć margarynę z cukrem pudrem.
nadal ucierać i dodawać stopniowo serek homogenizowany.
Polewa czekoladowa:
Składniki przełożyć do garnuszka i podgrzewać stale mieszając na małym ogniu przez 5 minut.
Wykonanie:
Dolny blat ciasta posmarować pozostałym dżemem, na to nałożyć krem(można odrobinę zostawić do dekoracji ciasta)
przykryć drugim blatem ciasta i polać polewą czekoladową.
Ciasto w blasze szczelnie okryć folią i wstawić do lodówki na całą noc