Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1 szklanka -
masło
10 dag -
żółtko jajek
1 szt -
woda zimna
1 łyżka -
sól
szczypta
Sałatka
-
marchewka ugotowana
1 szt -
jajka ugotowane na twardo
2 szt -
ogórki kiszone
2 szt -
cebula czerwona
0,5 szt -
fasola czerwona z puszki
0,5 szkl -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
papryczka chili
1/4 szt -
oliwa aromatyzowana
1 łyżka
Dodatkowo
-
kapusta pekińska
2 liście -
polędwica wieprzowa
4-5 plasterków( sopocka) -
oliwa
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Wytrawne tarteletki z sałatką
Kroki postępowania


Następnie nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.

Fasolę osączyć z zalewy i przelać przegotowaną wodą.
Wszystkie składniki oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z bazylią, wymieszać.



Komentarze (0)