Wytrawne naleśniki z farszem zielono-mięsnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto na naleśniki

  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • jajka

    2
  • mąka

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

farsz do naleśników

  • filety z kurczaka

    1 podwójny
  • sałata

    kilka listków
  • ogórki konserwowe

    3
  • brokuł

    kilka różyczek
  • przyprawa do kurczaka

  • margaryna

    3 łyżki
  • sól

  • ser żółty

    kawałek starty
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Naleśniki usmażyć z podanych składników i przestudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
2.Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć. Ogórki pokroić w kostkę, sałatę drobno porwać. Do usmażonego kurczaka dodać pozostałe składniki farszu (ogórki, brokuł, sałatę) i chwilę smażyć razem, dodając pół szklanki wody, gdy wyparuje, farsz jest gotowy.
3.Na naleśniki kłaść gotowy farsz, zwijać je w rulony i układać w naczyniu do zapiekania. Wierzch posmarować cienką warstwą majonezu i posypać startym żółtym serem. Naleśniki zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hahanka 06.09.2015 20:16
pyszne naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat