Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna owsianka z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią
Wytrawna owsianka, to bardzo ciekawa propozycja na danie śniadaniowe. Przygotowuje się ją bardzo podobnie do tej tradycyjnej na słodko, jednak zamiast mleka, czy innych słodkich dodatków, dodaje się te nadające jej wytrawnego charakteru.
1. Dzień wcześniej zalewamy owsiankę wodą (jedna szklanka) - odstawiamy.
2. W rondlu na rozgrzanej oliwie smażmy cebulę, pieczarki, czosnek na złoty kolor i doprawiamy do smaku suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Prymat.
3. Namoczoną owsiankę zalewamy drugą szklanką wody i gotujemy na małym ogniu .
4. Następnie do owsianki dodajemy cebulę z pieczarkami, mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami.
5. Przed podaniem dekorujemy czerwoną cebulą, świeżymi kiełkami, pomidorami koktajlowymi i podajemy z jajkiem poche.