Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka
Z żółtek i cukru zrobić kogel mogel, a białka ubić na sztywną pianę.
Do żółtek dodać przesianą mąkę, kakao (3łyżki)i proszek do pieczenia.
Dodać pianę i delikatnie wymieszać.
Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić na 2 części.
Do szklanki ciepłej wody dodać spirytus i sok z cytryny. Pączem nasączyć ciasto.
Dolną warstwę ciasta posmarować dżemem porzeczkowym.
Śmietanę ubić, a pod koniec dodać rozpuszczoną w kilku łyżkach wody żelatynę i cukier puder (3 łyżki).
Zrobić polewę.
Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać do niej pół szklanki cukru pudru i 3 łyżki mleka. Zdjąć z ognia i dodać kakao. Polewać ciasto gdy jest gorąca.