Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstęgi ozdobne z kakao z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
biała czekolada lub gotowa biała polewa czekoladowa 1 opakowanie
olej kokosowy nierafinowany extra virgin do smaku
figi suszone do smaku
mieszanka studencka 100 g
orzechy włoskie garść
listki mięty dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Wstęgi ozdobne z kakao z bakaliami

Makaron ugotuj jak nakazuje producent. Ja gotowałam w niskim i szerokim rondluz dodatkiem nierafinowanego brązowego cukru trzcinowego.
Przelej zimną wodą.
Rozłóż na półmiski.
Polewę bądz czekoladę białą rozpuść w kapieli wodnej, polej nią makaron.
Morele potnij na paseczki, posyp całość wraz z mieszanką studencką.
Na koniec dodaj figi pociete na paski i dosmacz wszystko listkami miety!
Danie gotowe, na prawdę szybko.
Wszystko przygotujesz zanim makaron się ugotuje.
Dobre na ciepło, ale na zimno genialne!
Biała czekolada to strzał w dziesiątkę. Idealnie dobrane bakalie i suszone owoce współgrają z całością.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.01.2016 16:24
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak