Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
placki do tortilli
4 szt -
serek śmietankowy
1 opakowanie -
orzechy włoskie
1 szklanka -
słonecznik łuskany
1/2 szklanki -
sałata masłowa
1 główka -
papryka czerwona
1 szt -
pstrąg wędzony
400 g
Sposób przygotowania
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się