Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    4 szt
  • serek śmietankowy

    1 opakowanie
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • słonecznik łuskany

    1/2 szklanki
  • sałata masłowa

    1 główka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pstrąg wędzony

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 01.06.2016 23:38
bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
RenataZ-et 14.05.2016 16:00
super przekąska
ilka01 14.05.2016 11:04
super danie :)
Madzai 14.05.2016 09:54
Pysznie się zapowiada
bertpvd 13.05.2016 22:24
uwielbiam wrapy
krokus 13.05.2016 22:03
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat