Wrapy z sałatą i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    6 szt.
  • sałata rzymska

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • majonez

    2-3 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Dodajemy majonez, natkę pietruszki i kukurydzę, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na podgrzany placek tortilli układamy liście sałaty, na to sałatkę z tuńczykiem i paprykę pokrojoną w paseczki, całość zwijamy w rulon.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 22.06.2016 16:24
Pyszny wrap
Ela427 22.06.2016 12:02
pychota, uwielbiam wrapy :)
molanka 22.06.2016 11:47
szybko i smacznie
Malinka 22.06.2016 10:52
Z tuńczykiem muszą smakować wyjątkowo!
Ola1984 22.06.2016 10:41
Bardzo lubię takie wrapy :) Pysznie.
MałaMi89 21.06.2016 22:16
Podobają mi się :)
bertpvd 21.06.2016 22:10
świetne !!!
IKrakowianka 21.06.2016 21:43
Apetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat