Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z pastą jajeczną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna śniadaniowa pasta jajeczna z kiszonym ogórkiem i tartą rzodkiewką. Całość owinięta wieloziarnistą tortillą. Idealne na śniadanie, przystawkę lub do pudełka do pracy. Tortilla z pastą jajeczną z pewnością Wam posmakuje!

Składniki:

jajko 4 sztuki
rzodkiewki 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
szynka 4 plastry
majonez tradycyjny 1 łyżka
placki do tortilli 2 sztuki
liście sałaty 4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z pastą jajeczną

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kosteczkę.

Rzodkiewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Białą cebulę oraz kiszone ogórki kroimy w kosteczkę.

Plastry szynki również kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem.

Na plackach tortilli rozkładamy liście sałaty, następnie przygotowana pastę. Zwijamy do środka w ciasny rulon.

Tortille kroimy na mniejsze kawałki, mocujemy wykałaczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak