Wrapy z pastą jajeczną

Wrapy z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna śniadaniowa pasta jajeczna z kiszonym ogórkiem i tartą rzodkiewką. Całość owinięta wieloziarnistą tortillą. Idealne na śniadanie, przystawkę lub do pudełka do pracy. Tortilla z pastą jajeczną z pewnością Wam posmakuje!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • rzodkiewki

    4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • szynka

    4 plastry
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • placki do tortilli

    2 sztuki
  • liście sałaty

    4 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kosteczkę.

Rzodkiewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Białą cebulę oraz kiszone ogórki kroimy w kosteczkę.

Plastry szynki również kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem.

Na plackach tortilli rozkładamy liście sałaty, następnie przygotowana pastę. Zwijamy do środka w ciasny rulon.

Tortille kroimy na mniejsze kawałki, mocujemy wykałaczkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat