Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowo - drobiowy rosół

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder wołowy 300 g
pręga wołowa 200 g
porcja rosołowa 1 sztuka
skrzydełka z indyka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler lub pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 6 ziarenek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
pietruszka zielona do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowo - drobiowy rosół

Mięso umyj, większe kawałki pokrój na pół. Marchewkę, seler, por, pietruszkę obierz i umyj. Wszystko wrzuć do garnka, zalej wodą, by przykryła wszystkie składniki i postaw na ogniu. Cebulkę lekko przypal na palniku gazowym lub przypiecz na suchej patelni i dodaj do wywaru. Dodaj także liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i odrobinę soli. Powstającą szumowinę na wierzchu zbieraj łyżką cedzakową i gotuj tak długo, aż mięso będzie miękkie - będzie odchodzić od kości. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawać gorący z kawałkami marchewki i posiekaną natką pietruszki oraz makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.01.2015 11:31
uwielbiam taki mieszany rosół :-)
IwonaDD 11.01.2015 11:30
aromatyczny rosołek
mysza75 11.01.2015 10:05
jaki dobry rosół
aisoglam 11.01.2015 00:37
Niedzielnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak