Wołowlna z grzybami na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    50 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski i wymieszać z cukrem, pokrojonym czosnkiem, solą, papryką, sosem sojowym i pozostawić na 1 godz. Pieczarki oczyścić, pokroić, udusić na tłuszczu i odstawić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięso i pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodać pieczarki, wlać ½ szklanki gorącej wody i chwilę dusić. Pod koniec duszenia zaprawić mąką. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 26.08.2011 21:04
super
iza15 07.08.2011 14:21
pyszności
jasiek 24.05.2011 13:05
świetna kompozycja
jolita 08.05.2011 11:33
mniam mniam
gosia561 05.04.2011 10:29
konkretne danko
jasiek 15.02.2011 23:51
ekstra
AgaS10 13.02.2011 13:50
przepis dla mnie...super:)
nikusonka 06.02.2011 15:49
smaczności
szajba2 03.01.2011 15:55
super że na ostro
Małgorzata106 24.12.2010 20:51
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat