Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z warzywami w sosie paprykowym
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Mięso oczyszczamy , dzielimy na plastry , lekko rozbijamy.
W gęsiarce lub na dużej patelni rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną drobno cebulę i przesmażamy.
Dodajemy mięso , odrobinę solimy i obsmażamy z dwóch stron.
Podlewamy bulionem , dodajemy paprykę , chili i pieprz i dusimy na wolnym ogniu , co jakiś czas obracając.
Po ok. 20 minutach dodajemy pokrojoną w słupki paprykę i pokrojonego w krążki pora.
Delikatnie mieszamy.na na wolnym ogniu dusimy do miękkości.
Przed końcem duszenia dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Gotujemy 3 minutki i doprawiamy do smaku.
Podajemy gorące posypane zieleniną.
Smacznego!