Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z warzywami w sosie paprykowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
papryka czerwona 2 szt
por (biała część) 1 szt
cebula biała 2 szt
bulion warzywny 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
chili Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 125 ml
śmietana 18-procentowa 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z warzywami w sosie paprykowym


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mięso oczyszczamy , dzielimy na plastry , lekko rozbijamy.

W gęsiarce lub na dużej patelni rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną drobno cebulę i przesmażamy.

Dodajemy mięso , odrobinę solimy i obsmażamy z dwóch stron.

Podlewamy bulionem , dodajemy paprykę , chili i pieprz i dusimy na wolnym ogniu , co jakiś czas obracając.

Po ok. 20 minutach dodajemy pokrojoną w słupki paprykę i pokrojonego w krążki pora.

Delikatnie mieszamy.na na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Przed końcem duszenia dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.

Gotujemy 3 minutki i doprawiamy do smaku.

Podajemy gorące posypane zieleniną.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 29.09.2016 22:41
to sztuka żeby było miękkie
Pani Domu 03.12.2014 09:03
smaczne mięso, super sos
wwwiolka 19.04.2014 19:43
Bardzo fajny przepis.
IlonaAlbertos 19.04.2014 18:49
Wygląda wspaniale. Uwielbiam takie dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak