Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z warzywami Julienne na ostro

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 2 torebki po 100g
wołowina 100 g pieczeń
marchew 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
seler 1 plaster
czosnek 2 ząbki
passata pomidorowa 400 ml
wino białe wytrawne 100 ml
Kmin rzymski mielony Prymat 3 szczypty
estragon 3 szczypty
sól do smaku 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
oliwa aromatyzowana 3 łyżki ostra pepperoni
kolendra mielona 4 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z warzywami Julienne na ostro

Wołowinę mielimy w maszynce, razem z czosnkiem.

Do garnka wlewamy oliwę, ja robię ją sama ostrą z pepperoni, dodajemy mięso i przesmażamy.

Warzywa kroimy w cienkie paski, dodajemy do mięsa, wlewamy wino, passatę i doprawiamy, dusimy ok 40 min bez przykrycia, by całość zgęstniała.

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 31.01.2015 13:35
Uwielbiam takie dania
erym 31.01.2015 13:32
cudnie podana i cudnie wyglada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak