Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z rosołu w sosie musztardowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 4 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1/4 szklanki
koperek 1/2 pęczka
mięso wołowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z rosołu w sosie musztardowym

- z rosołu na wołowinie i kurczaku odlać 4 szklanki do rondelka
- włożyć musztardę i doprowadzić do zagotowania
- śmietanę wymieszać z mąką i z wodą i wlać do sosu i zamieszać, gdy się zacznie gotować włożyć porcje wołowiny ugotowanej w rosole
- na koniec dać koperek
- można zjeść z ziemniakami i buraczkami
- SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.09.2014 10:30
pyszne miesko:)
adelajda 10.08.2014 10:44
dobre mięsko :)
Kejti 30.07.2014 22:27
Fajne mięsko :-)
Sylwia26 26.07.2014 12:41
apetycznie wygląda
Renata9 26.07.2014 12:17
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak