Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej do smażenia
pieprz
sól
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z papryką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki. W woku rozgrzać olej i podsmażyć mięso.
Krok 1 - Wołowina z papryką foto
2
Gdy mięso zmięknie dodać pokrojoną w paski paprykę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Wołowina z papryką foto
3
Mąkę rozrobić w 1/2 szklanki wody i wlać do mięsa. Gotować, aż sos zgęstnieje. Mięso można podawać np. z ryżem
Krok 3 - Wołowina z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.07.2013 08:39
Świetna potrawa :)
idealme 27.06.2013 19:22
ale to musi być pyszne! :)
Barbara/zuza22_85 27.06.2013 19:16
dobre jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak