Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w sosie musztardowo-piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 50 dag
cebula 4 szt
piwo 0.5 l
musztarda 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w sosie musztardowo-piwnym

Obierz cebulę,pokrój na plasterki i grubo posól.Mięso oczyść z błon i tłuszczu i przesmaż na rozgrzanej dużej patelni,na oleju.Kiedy mięso się zrumieni,dodaj cebulę,liść laurowy,tymianek.Piwo rozmieszaj z musztarda,zalej wołowinę i posyp pieprzem.Duś co najmniej 45minut,podawaj z ziemniakami w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 02.02.2012 09:58
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak