Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po turecku.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
pomidory w puszce 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
chili 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po turecku.

Wołowinę wkładam do zamrażalnika, a gdy stwardnieje kroję w bardzo cienkie dość wąskie paski.
Oliwę rozgrzać na patelni, cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Włożyć na patelnię i poddusić.Przełożyć do rondla, a na patelnię włożyć mięso i obsmażyć., a następnie przełożyć je do cebuli, dodać pomidory z puszki i dusić.
Bakłażana obrać , łodygę selera umyć, z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić i włożyć do rondla.
Paprykę mieloną wsypać na rozgrzaną , suchą patelnię, podgrzać i dodać do potrawy. Dodać kumin, sól i pieprz i dusić do miękkości wołowiny.
Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.12.2015 22:09
fajne danie :)
berys18 22.11.2015 18:17
super przepis, coś dla mnie
fotoviderek 22.11.2015 15:39
Takie dania lubię :)
marzut 22.11.2015 10:15
super przepis
olkaaa 21.11.2015 20:36
ciekawy przepis
anemon 21.11.2015 20:23
Ależ ta kuchnia turecka smaczna!
mikrusiak 21.11.2015 19:23
wygląd a całkiem całkiem smacznie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak