wołowina na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • mielona wołowina

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    6 ząbków
  • przecier pomidorowy

    5 łyżek
  • pomidory

    1 puszka
  • bulion drobiowy

    1 l
  • papryczka chili

    1 szt
  • ziemniaki

    8 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3-4 minuty, dodać przecier pomidorowy, pomidory z zalewą, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, tymianek oraz drobno posiekane chili, wszystko razem chwilę smażyć. Ziemniaki obrać, podzielić na ćwiartki i wrzucić do reszty, wlać bulion, gotować na małym ogniu godzinę, przyprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 05.03.2011 11:29
az mi slinka pociekla
romanrafal 15.02.2011 13:03
lubię takie dania
accee 14.02.2011 22:15
Lubię taką:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat