Wołowina faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe- szpondra

    1 kg
  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    1 mała pokrojona
  • ząbek czosnku

    1 posiekany
  • szpinak

    280g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,1/2 szklanki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • rosół z kurczaka

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik podgrzewamy do 180 stopni. Zbijamy mięso po obu stronach drewnianym tłuczkiem. W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, czosnek i pieczarki. Podsmażyć przez 3 minuty, dodać posiekany uprzednio szpinak oraz rosół, bazylię, tartą bułkę. Tak przygotowane nadzienie ułożyć równo na mięsie, posypać serem. Zwinąć roladę, związać co 5 cm nitką. Piec pod przykryciem przez 2 godziny. Przed podaniem kroimy w plastry o grubości 2,5 cm.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marchewka 24.03.2011 23:53
fajne z tym szpinakiem
agata1722 11.02.2011 14:41
dobry przepis
MAŁGORZATA79 05.02.2011 08:24
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat