Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe zrazy trochę inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 8 dużych plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda miodowa Prymat 8 łyżeczek
kiełbasa schabowa 10 dkg
ogórki konserwowe 2 sztuki
cebula 1 średnia sztuka
pomidory suszone 4 sztuki
olej do smażenia
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe zrazy trochę inaczej

Kroki postępowania

1
Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 1 - Wołowe zrazy trochę inaczej foto
2
Kiełbasę przekroić na pół, następnie wzdłuż w ćwiartki. Ogórki pokroić w ćwiartki, cebulę w grube piórka, pomidory przekroić na pół. Na każdym plastrze mięsa ułożyć po kawałku kiełbasy, ogórka, pomidora i po trochu cebuli.
Krok 2 - Wołowe zrazy trochę inaczej foto
3
Zwinąć w ścisłe roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki mocno zrumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Wołowe zrazy trochę inaczej foto
4
Zrumienione mięso zalać 2 szklankami wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 4 - Wołowe zrazy trochę inaczej foto
5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (mi to zajęło ok. 90 minut). W razie potrzeby podczas duszenia dolewać więcej wody.
Jak roladki będą już miękkie zdjąć je na talerz, a sos lekko odparować.
Krok 5 - Wołowe zrazy trochę inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.08.2016 21:42
ale wspaniałe i soczyste mięsko
halina17 24.08.2016 21:22
Dobre mięso :)
sezamek 24.08.2016 21:10
smaczne :)
Motorek 24.08.2016 13:00
Przepyszne.
mirosława4 24.08.2016 12:57
bardzo podobne robi moja mama
Franciszek 24.08.2016 10:48
super obiad
trufelek 24.08.2016 10:25
Pycha!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak