Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 3 plastry
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pieczarki 30 dkg
masło klarowane 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
bulion drobiowy 3/4 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Umyte osuszone mięso, delikatnie rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Wołowe z pieczarkami  foto
2
2. Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć plastry mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
Przykryć folią odstawić na 20 minut.
Krok 2 - Wołowe z pieczarkami  foto
3
3. Rozgrzać masło z olejem, opiec mięso z obu stron.
Dodać pokrojoną cebule, oczyszczone pieczarki, podsmażyć.
Krok 3 - Wołowe z pieczarkami  foto
4
4. Dolać bulion, przykryć garnek, dusić 50 minut.
Podawać z duszonymi ziemniakami i surówką .
SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - Wołowe z pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.05.2015 18:30
pyszne takie mięsko
pestka 06.05.2015 12:42
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak