Wołowe roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    500 g
  • marchewka

    1-2 szt
  • ogórek kiszony

    1-2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz

  • wykałaczki

  • por

  • czosnek

    1 głowka
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić na cienkie plastry, można lekko rozbić. Posolić, dodać pieprz. Do każdego plastra dawać kawałki marchewki i ogórka, plaster pora i 1/4 ząbka czosnku pokrojonego w słupki. Można włożyć też inne warzywa jakie akurat mamy. Zwijać roladki, przytrzymując mięso wykałaczkami. Układać w brytfance, wpierw lekko podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić. W międzyczasie cebulę posiekać na drobniutko, dodać do brytfanki. Dusić do miękkości, podlewać wodą. Cebulka powinna się rozpaść w sosie. Sos zaprawić mąką.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 01.08.2012 20:53
pyszne
Myszek 06.01.2012 14:24
super
Mati13 17.02.2011 11:37
mm świetne!
bietka 29.11.2010 12:34
pyszniutkie;)
Jolanta40 25.11.2010 23:33
pyszne
mehia 02.11.2010 19:43
kuszące. Wypróbuję :)
Ewelina45 02.11.2010 13:57
pycha
Wojtek8 02.11.2010 08:14
zjadłbym też
Wojtek8 02.11.2010 08:14
zjadłbym też
Natalia/tubisiek 02.11.2010 07:04
na pewno były smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat