Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowe carpaccio

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dkg
sól do smaku
rozmaryn 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
białe wino 2/3 szklanki
ocet winny 3 łyżeczki
cukier
kapary 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżka
szczypiorek usiekany

Przepis i sposób przygotowania na: wołowe carpaccio

rumienię na oliwie natartą solą, pieprzem i rozmarynem wołowinę. Następnie wlewam wino i duszę mięso pod przykryciem około kwadransa, często je obracając. Wołowinę wyjmuję , a do sosu dodaję ocet, kapary, skórkę cytrynową i przyprawy. Wołowinę polewam sosem i dekoruję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:13
pycha
sznycel 10.08.2012 22:26
mąż je na śniadanie, obiad i kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak