Włoskie cantuccini biscotti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    300 g
  • mąka

    500 g
  • cukier

    200 g
  • jaja

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę migdałów zmielić w blenderze, pozostałe zostawić w całości.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie twarde ciasto.
Uformować wałki o średnicy ok 5 cm i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120° C.
Wyjąć podpieczone wałki i ostudzić.
Pokroić w ukośne kromki.
Piec drugi raz 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do 150° C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat