Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
migdały
300 g -
mąka
500 g -
cukier
200 g -
jaja
4 sztuki -
masło
1 łyżka -
sól
-
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
skórka z cytryny
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie twarde ciasto.
Uformować wałki o średnicy ok 5 cm i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120° C.
Wyjąć podpieczone wałki i ostudzić.
Pokroić w ukośne kromki.
Piec drugi raz 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do 150° C.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się