Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKI JABŁECZNIK Z BAKALIAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKI JABŁECZNIK Z BAKALIAMI

Jabłka obrać pokroić w kostkę zasypać cukrem dodać bakalie i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Następnie wbić jaja wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.Starannie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy.Piec 50 minut w 190 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.05.2013 12:20
smaczny !!!!!
Joanna23 18.02.2013 09:29
smaczne
GOSIA18 15.11.2012 18:05
uwielbiam takie desery
wyattearp 15.11.2012 07:29
smaczne
Habibi 14.11.2012 20:02
Lubię takie proste i szybkie ciasta :)
kokoszka
kokoszka 14.11.2012 18:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak