Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zapiekanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 20 dag
pieczarki 20 dag
szynka wędzona 20 dag
przecier pomidorowy 1 słoiczek /mały
ser żółty 5 dag/starty
cebula biała 1 szt.
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zapiekanka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną wodą i odcedzić.
Krok 1 - Włoska zapiekanka foto
2
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i włożyć do niego makaron. Cebulę z czosnkiem obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć na maśle i gdy woda odparuje dodać pokrojoną szynkę. Chwilę podsmażyć i wyłożyć na makaron i wymieszać .
Krok 2 - Włoska zapiekanka foto
3
Przecier pomidorowy rozcieńczyć połowie szklanki wody z przyprawami i 2/3 startego sera. Zalać sosem makaron, posypać resztą sera i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Krok 3 - Włoska zapiekanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.12.2014 16:00
ładnie wygląda
Ola1young 29.12.2014 15:29
pyszne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak