Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska kapustka ala bigosik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
pieprz kulki 4 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka
przyprawa w płynie 1 łyzka
pieprz
kiełbasa 1/2 kg
marchewska 2 szt
kostka warzywna 1 szt
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska kapustka ala bigosik

Kapustę włoską myjemy i kroimy jak na bigos .Mają być długie cienkie tasiemki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka . Do dużego garnka wkładamy pokrojona kapustę ,marchewkę starta liść laurowy kulki ziela i pieprzu. Dodajemy 1 szt kostki warzywnej i zalewamy wodą . Gotujemy do miękkości . Cebule siekamy ,kiełbasę kroimy w kosteczkę .Kiełbasę z cebula podsmażamy na oleju na złoto. Pod koniec dodajemy łyżkę papryki słodkiej -mieszamy i dodajemy pokrojoną czerwona paprykę .Mieszamy . Ugotowana kapustę lekko odsączamy jak jest za dużo wody . Kapuste przekładamy na patelnie z smażoną kiełbaską .Mieszamy i chwilę smażymy . Doprawiamy przyprawą w płynie ,solą i pieprzem mielonym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.08.2012 08:21
super
Konczi 01.08.2012 08:47
bigosik z papryką musi być smaczny !
iwa643 01.08.2012 08:22
Na obiad lub na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak