Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska kapusta na szybko.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 6-10 szt
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
sos sojowy 6 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 12 łyżeczki
kapusta włoska 12 sparzona

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska kapusta na szybko.

Do swojej potrawy wykorzystałam kapustę,która pozostała mi z robienia gołąbków.Była obgotowana i poszatkowana. Grzybów także nie było wiele,ponieważ kilka znaleźliśmy na spacerze i do innego dania było ciut mało. Grzyby dokładnie oczyściłam,choć nie były mocno przybrudzone.Pokroiłam je w cienkie paseczki bez płukania . Cebule obrałam,opłukałam i osuszyłam.Pokroiłam w piórka. Na oleju podsmażyłam grzyby,pod koniec dołożyłam cebule i zeszkliłam.Wsypałam poszatkowaną kapustę,doprawiłam pieprzem i sosem sojowym i smażyłam na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Proste a smaczne.Mało przypraw,ale sos sojowy nadał fajny smak potrawie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.11.2012 09:21
Szybki i świetny przepis :)
Monika-twin 03.11.2012 06:11
ciekawy przepis
msmariusz 03.11.2012 00:17
dobre
treonina 03.11.2012 00:05
uwielbiam taką! polecam
stokrotka 02.11.2012 22:58
mniam.............

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak