Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zielone sałaty - rukola, roszponka, lollo bianco
250 g -
pomidorki koktajlowe
100 g czerwonych i żółtych -
kiwi
2 obrane -
nektarynki 2 obrane
2 -
mango
1 obrane -
avocado
1 obrane -
papryka czerwona
1/2 -
słonecznik ziarna
2 łyżki -
sezam
2 łyżki -
orzeszki ziemne
2 łyżki solonych -
ser halloumi
250 g -
sok z pomarańczy
z 1 -
oliwa
4 łyżki -
krem balsamico
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Witaminowa sałatka z grillowanym serem halloumi Teo Vafidisa
Paprykę i owoce kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i układamy na sałacie. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i sezam.
Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy z obu stron.
Przygotowujemy dresing, mieszając oliwę z oliwek, sok z pomarańczy i krem balsamico.
Gotową sałatkę polewamy dresingiem. Dekorujemy serem halloumi, prażonym sezamem, słonecznikiem i orzeszkami ziemnymi.
Komentarze (33)
Załaduj więcej komentarzy (23)