Wiśnie w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    3 kg
  • woda

    1 l
  • cukier

    1 i
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i wody przygotowujemy syrop. Dodajemy wydrylowane wiśnie i zagotowujemy. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat