Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 2 szklanki
ziele angielskie 10 ziaren
Goździki całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cynamon 1 szczypta
wiśnie 2 kg
ocet winny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w occie

Ocet winny, wodę, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, cynamon i goździki zagotowujemy, gotujemy ok. 2-3 min i odstawiamy. Owoce myjemy, drylujemy, układamy w słoikach /dość luźno, żeby "dobrze przeszły" zalewą/. Słoiki z wiśniami napełniamy przygotowaną zalewą. Pasteryzujemy 25 min. W podobny sposób możemy przygotować marynowane śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 13.02.2013 09:23
dla mnie to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak