Wiśnie w kompocie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

  • cukier drobny

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wiśnie drylujemy i wkładamy do słoika, tak aby zajmowaly wiecej niz pół jego objętosci. w zależnosci od ilosci zapełnionych słoików ustalamy ilosc zalewy. Na 1 litr wody przypada ok 40 dag cukru. Zalewe gotujemy i wlewamy do słoiczków pasteryzujemy ok 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 15.02.2012 09:36
uwielbiam
Emilia21 16.12.2011 16:20
mmm
Emilia21 16.12.2011 16:20
mmm
ronald88 18.08.2011 19:45
super
treonina 05.07.2011 00:39
robię bardzo podobnie, tylko nie dryluję wiśni :-)
Mati13 28.12.2010 20:38
suuper

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat