Wiśnie do słoika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2 kg
  • cukier kryształ

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie myjemy i usuwamy ogonki oraz inne zanieczyszczenia. Umyte przekłądamy do słoiczków i zasypujemy cukrem. Każdy słoik szczelnie zamykamy. Słoiki ustawiamy w dużym garnku z wodą i gotujemy je około 25 minut na wolnym ogniu. Gotowe studzimy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.12.2013 13:55
Też tak robię na zimę.
aisza1 30.03.2013 08:27
też robię wiśnie w słoiku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat