Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
3 szt -
cukier
3/4 szkl -
mąka pszenna
1 szkl -
olej rzepakowy
1/2 szkl -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki -
woda
2 łyżki -
kakao
2 łyżki
krem wiśniowy
-
galaretka wiśniowa
1,5 szkl -
budyń waniliowy
1 i 3 opakowanie i łyżki -
kompot wiśniowy
2 szkl -
jajko
3 szt -
cukier
1/2 szkl -
masło
1 kostka -
syrop wiśniwy
Masa śmietanowa
-
śmietana 30%
400 ml -
cukier puder
2 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Dodatkowo
-
galaretka wiśniowa
2,5 szt
Przepis i sposób przygotowania Wiśniak na bogato
Kroki postępowania

Na samym końcu do ciasta dodajemy na przemian olej i mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wlewamy na blaszkę wysmarowana tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i pieczemy około 30 minut.
Kiedy ciasto wystygnie ścinamy cienką warstwę z wierzchu






Komentarze (10)