Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniak

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
wiśnie bez pestek 50 dag
kompot wiśniowy 2 szkl
jaja 2 szt
cukier 1/2 szkl
masło 1,5 kostki
polewa czekoladowa 1 szt
budyń waniliowy 1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniak

Połowę kompotu zagotować i rozpuścić w nim galaretkę, Pozostały zimny kompot wymieszać z proszkiem budyniowym, a następnie z płynną galaretką i mieszając zagotować. Z białek ubić sztywna pianę. Maslo utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysty krem. Wciąż ucierając dodawać po łyżce ostudzonej ( ale nie oziębionej) masy galaretkowo-budyniowej. Na koniec wymieszać z dodawaną po trochu pianą i wiśniami ( ja układam na wierzchu, nie lubię jak są wymieszane) Masę rozsmarować na biszkopcie i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 12:27
świetne ciasto :)
Krystyna32 26.01.2014 09:11
apetyczny !!!
sara1 09.03.2013 08:40
apetyczne i kolorowe ciasto
Ewa6274879 01.12.2012 23:55
najeżony wiśniami - musi być pyszny!
elficzna 31.10.2012 17:11
wygląda bardzo bardzo fajnie :) pięknie wyszedł
Angelika10 31.10.2012 01:12
pyszny
Rafał10 30.10.2012 21:20
pyszne, z chęcią bym spróbowała
eMMe 30.10.2012 20:06
dobry pomysł na poczęstunek dla gości:)
halina17 30.10.2012 19:39
Smaczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak