Wisienki cukrowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka wiśniowa

    2 szt
  • woda

    1 szkl
  • cukier puder

    3 szkl
  • cukier kryształ

    15 dag
  • kolki z sosny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.
Następnie cukier puder ucieramy mikserem, dodając powoli galaretkę. Musi być tężejąca.
Kolki sosny polewamy wrzątkiem.
Masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężała. Gdy zacznie tężeć formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w cukrze, wbijamy kolkę.
Odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 11.10.2011 16:13
ciekawy przepis
Neetka90 11.10.2011 16:13
ciekawy przepis
Iwona56 06.10.2011 12:28
świetny pomysł
Misia13 18.02.2011 10:44
super te wisienki,musze wypróbować..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat