Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny sos do jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsty majonez 1,5 szklanki
gęsta śmietana 0,5 szklanki
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
cukier puder 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
rzeżucha 2 (posiekana)
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny sos do jajek

Jajka obieramy i drobniutko siekamy. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Śmietanę miksujemy z rzeżuchą. Dodajemy majonez, rzodkiewkę, drobno posiekany szczypiorek, jajka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.Ponownie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smakuje pysznie zarówno z jajkami ugotowanymi na twardo jak również z wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 19.03.2013 07:33
Bardzo smaczne
msmors 19.03.2013 07:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak