Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny śledzik z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
kolendra
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
śledzie 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny śledzik z pomidorami

Śledzie myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowy. Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę z każdej strony pomidorami. Posypujemy solą morską i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 20 min w 200 stopniach. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy pokrojona kolendrą i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 28.03.2013 16:26
batdzo ładnie wygląda
iwa643 28.03.2013 15:36
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak