Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenny barszczyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
buraki 1/2 kg
fasolka szparagowa 1/2 kg
bulion drobiowy 4 litry
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
śmietana 30% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenny barszczyk

Kroki postępowania

1
Ziemniaki skrobiemy i kroimy na cienkie plasterki.
fasolkę oczyszczamy i kroimy na kawałki.
buraczki obieramy i kroimy na cienkie plasterki.można zetrzeć na tarce.
Krok 1 - wiosenny barszczyk foto
2
Całość umieszczamy w garnku i zalewamy bulionem. Przyprawiamy.Gotujemy.
Krok 2 - wiosenny barszczyk foto
3
Kiedy wszystko będzie już miękkie zaprawiamy barszczyk śmietana i sprawdzamy do smaku. Podajemy.
Krok 3 - wiosenny barszczyk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.11.2013 00:23
moja ulubiona zupa, smaczna
SmacznaPyza 05.09.2013 17:18
a ten bulion to sama gotujesz czy z kostki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak