Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne szaszłyki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

wieprzowina 300 gram

Warzywa

pieczarki 10 sztuk
papryka czerwona 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
cukinia 1 sztuka

Przyprawy

olej roślinny 4 łyżki
papryka czerwona 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne szaszłyki

Zaczynamy od pokrojenia mięsa wieprzowego w niedużą kostkę . Mięso przekładamy do większego naczynie gdzie kolejny dodajemy olej, paprykę, pieprz , sól oraz zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na noc. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Paprykę i cukinie myjemy , drylujemy i kroimy w nieduże kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Następnie nabijamy poszczególne składniki na patyki do szaszłyków zmieniając kolejność . Przygotowane szaszłyki grillujemy do momentu aż warzywa będą miękkie a mięso upieczone , Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.06.2015 10:51
pyszne jedzonko ;-)
Czyki 01.06.2015 10:49
bardzo chętnie się poczęstuje:)
ajres 01.06.2015 09:58
moje smaki
Franciszek 01.06.2015 09:19
Pięknie wyglądają
Wafelek2601 01.06.2015 08:29
Bardzo smaczne
Piter 31 31.05.2015 22:49
Bardzo smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak