Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne placuszki warzywne

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 peczka
jajko 1 szt
mąka 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne placuszki warzywne

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchewkę obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Wiosenne placuszki warzywne foto
2
Dymkę oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy do startych warzyw. Następnie wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dodajemy przyprawy. Masę dokładnie łączymy.
Krok 2 - Wiosenne placuszki warzywne foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, formując placuszki. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Po usmażeniu tłuszcz odsączamy na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Wiosenne placuszki warzywne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 20.04.2014 22:36
no ciekawe są
Janina 20.04.2014 22:23
Ciekawy przepis;)
gosia1988 20.04.2014 20:19
fajny przepis
kasienka23 20.04.2014 18:06
pyszne placuszki!
wwwiolka 20.04.2014 17:42
Bardzo fajny przepis.
Zdzisław 20.04.2014 16:49
same pysznoścvi na talerzu
Marta1986 20.04.2014 16:37
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak