Wiosenne naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • mleko

    1,5 szklanki
  • woda

    0,5 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • proszek do pieczenia

    szczypta
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 szklanka

NADZIENIE

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • ogórek

    2 sztuki gruntowy
  • rzodkiewki

    5-6 sztuk
  • cebula

    1/4 sztuki
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • sól do smaku

  • curry

    do smaku
  • majonez

    3-4 łyżki
  • rukola

    garść
  • sałata

    1 mała zielona
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiosenne naleśniki foto
CIASTO:Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy. Im dłużej, tym ciasto będzie bardziej puszyste.
Krok 2 - Wiosenne naleśniki foto
Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki wylewając ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię.
Naleśniki smażymy wyczerpania ciasta. Usmażone przekładamy wiosenna sałatką. Podajemy.
Krok 3 - Wiosenne naleśniki foto
NADZIENIE:Filer z kurczaka myjemy, osuszamy , kroimy w kostkę. Tak przygotowanego oprószamy przyprawami i smażymy na oleju do miękkości. Gotowy zdejmujemy z ognia i studzimy.
Liście sałaty i rukoli myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze części. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka.
Krok 4 - Wiosenne naleśniki foto
Tak przygotowane składniki łączy ze sobą. Następnie dodajemy majonez. Całość doprawiamy do smaku. Gotową sałatkę nakładamy na usmażone naleśniki i dowolnie zwijamy. Szczypiorek siekamy i oprószamy nim danie przed podaniem.
Jadwiga/Jaga85
Z takim nadzieniem często wykonuję tortillę. Tym razem nadzienie trafiło do naleśników! Danie jak najbardziej polecam – jest pyszne!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 18.11.2015 10:20
ciekawy pomysł
gusia1000 17.11.2015 23:13
Zawsze dobre.
Mala 17.11.2015 20:41
super kolorowe
Grazyna0211 17.11.2015 19:36
naleśniki zawsze smaczne
Konczi 17.11.2015 16:35
skusiłabym się na takie naleśniki - super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat