Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne jajka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
rzodkiewka 5 sztuk
szynka gotowana 10 dag
szalotka 1 sztuka
majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie, z dodatkiem rzodkiewki, z delikatną nutą chrzanu, kuszą smakiem i wyglądem podane na szczypiorku będą prawdziwą ozdobą stołu.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajka

1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić i przekroić na pół. Wyjąć żółtka do miseczki, rozdrobnić je widelcem, dodać drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, gotowaną szynkę oraz rzodkiewki, doprawić solą pieprzem, dodać szczyptę kurkumy, połączyć z majonezem, śmietaną i chrzanem, dokładnie wymieszać.
Masą napełnić białka, wierzch udekorować plasterkami rzodkiewki, ułożyć na szczypiorku, schłodzić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 27.04.2017 20:06
Pyszne jajeczka:)
Edita 24.04.2017 10:36
fajne jajka wiosenne
jagoda5913 23.04.2017 15:38
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak