Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa kalafiorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 średni
marchewka 1
sól
kostka rosołowa 1 cielęca
przyprawa do potraw Kucharek
śmietana 12%
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa kalafiorowa

W 1,5 l garnku gotować wodę, dodać łyżeczkę soli, kostkę rosołową i pokrojoną w paski marchewkę. Po zagotowaniu dodać różyczki kalafiora i gotować razem około 10 minut. Następnie dokładnie rozmieszać śmietanę (3-4 łyżki) z mąką (1-2 łyżki) i wodą w 0,5 l garnuszku. Wlać do zupy, wymieszać, dodać przyprawę kucharek i gotować jeszcze około 5-7 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.08.2015 13:49
Bardzo lubię zupkę z kalafiorem :)
Ada-Gaba 19.08.2015 13:47
lubimy takie lekkie zupy
gosia1988 19.08.2015 11:37
smaczna zupka
Bernadeta1 18.08.2015 19:26
lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak