Wiosenna sałatka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1/4 szt
  • rzodkiewka

    8 szt
  • ogórek małosolny

    3 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • pieczarki

    10-12 szt
  • pomidorki cherry

    2 szt
  • szczypiorek posiekany

    2-3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • bazylia

  • pietruszka

  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • masło klarowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dajemy na sito. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na drobne kawałki, ogórki małosolne i pomidory pokroić w kostkę a rzodkiewki w cienkie półplasterki.
Wszystkie składniki mieszamy dodajemy posiekany szczypior i odrobinę świeżej bazylii, doprawiamy solą i pieprzem,
Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sałatki.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.05.2015 01:01
Samo zdrowie.
adelajda 17.05.2015 19:37
Chętni zjem porcyjkę :)
Smaczna_B 17.05.2015 16:41
prosta, smaczna , zdrowa
Betina#45 17.05.2015 10:30
To coś dla mnie ! smakowita sałatka ;)
Iwusia 16.05.2015 23:30
bardzo lubie takie smaki
gosia56 16.05.2015 22:10
pyszna taka sałatka ;)
agnieszka214 16.05.2015 21:15
Muszę zrobić taka sałatke
fotoviderek 16.05.2015 20:54
Uwielbiam taką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat